En idé för TV?

Den senaste tiden har vi haft ett återkommande diskussionsämne. De få detaljer vi faktiskt pratat om har nog oftast skett sent på kvällen tillsammans med sällskapsspel och rödvin.. Men ändå var det en tanke som vi ville dela med oss av.

Att samhället generellt sett behöver ha en högre krismedvetenhet är helt klart en enande åsikt bland oss som preppar, oavsett på vilken nivå vi gör det. Därtill har vi en förhoppning att gemene man, ”från Söderhipsters till Banjospelare från Bollebygd”*, faktiskt söker efter just något som skulle kunna vara en krisberedskap, en extra trygghet i vardagen. Som fler, avsevärt tyngre samhällsdebattörer än oss själva har bloggat, pratat och poddat kring så har Svenssons det väldigt bra och hen vill värna den tryggheten. Det är sant som de säger, vi har aldrig haft det så bra som vi har just nu. Och just av denna anledning så är det fortfarande som så att Zombieapokalypser, naturkatastrofer och Sci-Fi har en stor plats i populärkulturen.

Även om de flesta i sin vardag är allt för upptagna för att fundera kring vad som händer när strömmen går så tror vi ändå att många vill veta vad man ska göra i en sådan situation.

  • Hur laddar man sin mobil?
  • Vad ska man äta?
  • Hur viktigt är det med vatten, egentligen?
  • Hur håller man värmen på vintern?
  • Hur kontaktar man sina släktingar och vänner?
  • Vad gör man när det inte kommer vatten ur kranen?
    • ..och därtill allt annat vi älskar att ta för givet!

 

Vår idé är alltså följande:

En reality-show där vanliga Svenssons utsätts för ett stresstest. Under ex. 72h eller en vecka så ska familjen (eller den utsatte) få pröva att klara sig utan det vi är vana vid i vardagen. Alltså ingen el, inget vatten ur kranen och en snart igenbommad matvaruhandel som inte tar kortbetalning.

I ”Showen” borde det nog finnas en traditionell Public Service-anda. Det behövs en återkommande överlevnadsexpert som, med en pedagogisk förmåga likt Rosling och en finurlighet som MacGyver, kan vägleda den krisutsatta. Det finns hundra grejer i hemmet som kan användas!

Det behövs också en bra kändis som programledare, kanske är det hen som ska leverera det undertecknad kallar Preppertips. Helt enkelt förslag/tips på vad man ska ha hemma för att klara en kris.

Därtill behöver programmet också en återkommande riskanalys. Där behövs lite saklig information om vad som är reella hot och vilka saker man behöver vara mindre orolig för. Hur stor är risken för att vattnet slutar rinna, skogsbrand, solstorm eller en Zombieapokalyps? Och vad ska man tänka på i just de fallen?

Som en bonus vore det också kul att se en sektion som skulle kunna kallas ”Möt en Prepper”. Vad preppar de inför och varför? Och framförallt, hur gör de?

 

Med hopp om att något produktionsbolag kan nappa på den här idén.

/Det preppande paret Par i Prepp

 

*Vi undantar medvetet de flesta människor som bor ”på landet” eftersom de lever med andra förutsättningar än stadsbor. De har oftast en krismedvetenhet av naturliga skäl. Att se deras krishantering hade nog varit lärorikt i vår TV-idé.

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, Filurande/Flum, krisberedskap, Prepp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s