Vår Preppresa #2 -Hetsprepping

Efter att ha pratat och funderat länge nog tänkte vi att det var dags att sätta fart. En lördag i november så föddes Par i Prepp, inte bara på Twitter, utan också i det verkliga livet. Det skedde genom en hel helgs hetspreppande. Av två som inte riktigt visste vad de gjorde.

Det första vi gjorde var att sätta oss i kärran och glida till Ikea. Vårt Ikea är det som ligger söder om Göteborg, Kållered. Att tala i termer så som att man kan trivas i en stor affär strider lite mot vår natur, i synnerhet hos Herr PiP, men av någon anledning står vi inte ut med att handla i den andra affären i Bäckebol.

Väl där hade vi två mål. Det första var för att rent praktiskt kunna preppa. Vi köpte lite smarta garderobslösningar för att mer effektivt förvara icke-prepp och därigenom frigöra den garderob som skulle utgöra ”Preppen”. Det andra målet var värme. Vi bunkrade upp med tio paket värmeljus samt en låda kronljus. Sekundärt köpte vi också den låda som kom att bli ”Börja Preppa-lådan” eftersom det redan då fanns en plan att börja lobba krismedvetenhet hos släktingar. Dock glömde vi köpa låsclips. En onödig mina att gå på eftersom lådan inte gick att stänga ordentligt.

Vår preppfödelse fortsatte med ett besök på Biltema.

Biltema har inte så mycket prylar som andas genuint svenskt handarbete. Men det mesta är fortfarande mer än funktionsdugligt och därtill fungerar riktigt bra. Vi är helt klart inspirerade av En Svensk Prepper som har skrivit ett väldigt bra inlägg om just Biltema:  En guldgruva för Preppers. ”Regeln” om att man kan få 80% av en produkts kvalitet för 20% av Top-Notch-priset stämmer mycket väl.

Väl där så köpte vi tändstål, konservöppnare, spritkök, bränsle och framförallt; vattendunkar. Och återigen gick vi på en mina. Vi köpte ihopvikbara 15l-dunkar och tänkte att vi nu var ganska beredda inför en kris. Efter en veckas oro kring risken att dessa, allt för enkelt skapta, skall springa läck så åkte vi tillbaka för att köpa en modell i hårdplast. Vi må ha blivit kallade för ”Lyxlirare” men likt förbaskat är våra ”Tolvor” inte bara dyra. De är som gjorda för att stå i våra garderober och så lätthanterliga att både tjocke-starke-Herr-PiP och den något mer graciösa liten-&-smidig-Fru-PiP (och vacker som en dag/HPiPs anm.) kan rotera vatten veckovis och använda det för att bevattna lägenhetens växtlighet.

De ihopvikbara dunkarna har delats upp på följande vis; Två stycken fick följa med i ”Börja Preppa-lådan” eftersom dess ägare i dagsläget inte lagerhåller vatten och de andra två ligger ihopvikta hos oss om vi skulle behöva gå och hämta vatten vid något tillfälle.

Söndagsmorgonen som följde hängde vi på vår lokala matvaruaffärs lås för att undersöka och storhandla ett bredare sortiment av dess utbud bestående av allehanda konserver, torrvaror och diverse bra-att-ha så som mera papper, våtservetter, pappersnäsdukar och tändstickor.

Och rätt som det var så hade vi en krisberedskap. Måhända var den verkligen allt annat än organiserad och dessutom rörigt staplad i en garderob. Men vi hade skaffat en prepp! Vår prepp.

EDIT: Vi glömde skicka med bilderna från den helgen:

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, krisberedskap, Prepp, Vår Preppresa. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vår Preppresa #2 -Hetsprepping

  1. Pre Pär D skriver:

    Dom där hopfällbara dunkarna börjar så småningom läcka.
    Biltemas 10L dunkar är bättre och inte allt för tunga, men spar för all del dom hopfällbara dunkarna till en BUB eller för hämtning av vatten.

    Gilla

  2. Pingback: Vattendunk, vikbar från Biltema – Par i Prepp

  3. Pingback: Förvaringslådor, Smartstore från ICA Maxi – Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s