Vår Preppresa #4 – Framtiden

Under en månads bloggande kring vår preppresa så har vi kommit till något som kan liknas vid en nulägesrapport. En summering över vad vi idag tror är våra svagheter och styrkor.

Att sista inlägget i den här serien råkar sammanfalla med de överbelastningsattacker som skedde igår ikväll bekräftar att vårt beslut att börja preppa var en väldigt klok idé. Allt man fick lära sig i skolan om fred och trygghet i det avlånga landet är bullshit… Även om den naiva tanken var fin. Så mycket som är så illa som just nu ger oss en inte helt oansenlig klump i magen.

Men låt oss få börja med att slå oss på bröstet som stolta Silverryggar:

Vår prepp är helt avskiljd från det som finns i kyl/frys och skafferi. Visst så gör vi även där förberedelser inför en kris. Vi har alltid några liter vatten i kylskåpet och alla tomrum i vår frys fyller vi ut med små, vattenfyllda, läskflaskor istället för kylklampar. I morse var det hela 32 stycken vilket borde ge oss i runda slängar 12-13l bonusvatten. Likaså har vi alltid en hel del värmeljus, kronljus och blockljus samt tändstickor som kan hjälpa oss att hålla värmen. Vi vet att vi utan större problem kan klara oss riktigt bra under 72h, enbart med det vi har i hemmet. Där har vi en styrka.

Den andra styrkan är ju det som vi omnämner som Preppen. I dagsläget så klarar vi, givetvis helt teoretiskt, en månads bug-in. Det kommer dock kräva viss ransonering. Men om en så allvarlig händelse sker, att vi behöver ta Preppen i bruk, är det nog inte svårt att motivera sig själva till återhållsamhet.

Vi försöker samtidigt utöka bokhyllan och läsa kring hur man klarar allehanda kriser. Allt från uteliv till självhushållning i hopp att tids nog kunna bo och leva på en annan plats än där vi bor idag.

Åter till verkligheten:

Visst har vi bättre förutsättningar än många andra att klara en kris men vi är allt ifrån fullpreppade. Våra EDC:er och EDD:er finns men är inte genomarbetade. Tack vare En oväntad överraskning så har vi börjat få ordning på BoB-väskorna men som tidigare skrivit så har vi ingen ”super-BoL”.

Det som känns jobbigast, i det för övrigt allt för falska hjärtat, är hur våra nära, kära och vänner ska klara en allvarlig kris. Och dessutom så är åtminstone hälften av oss två i alldeles för dålig form för att ta sig an en hederlig ”Zombieapokalyps”.

Att fortsätta preppa med mål och mening:

 • Bygg vidare på Preppen.
  • En månads mat och vatten.
 • En ordentlig genomgång och komplettering av:
  • EDC
  • EDD
  • BoB
 • Fortsatt lobbyverksamhet hos nära och kära.
  • Kryddat med fina konservgåvor och Stjärnklart-böcker.
 • Ökning av både motion och friluftsaktiviteter för en bättre egenhälsa.
 • Fler Prepptest. Detta för att öka vår kunskap kring hur saker fungerar och vi själva hanterar olika situationer.
 • Fortsatt häng på #PrepperSE. Ni skriver och delar så mycket som är både intressant och viktigt.

Tack till er som följt vår Preppresa fram tills idag. Det kommer garanterat fortsättningar under samma tema även om det i dagsläget inte finns några utkast..

Tänk på att den som är förberedd har större chanser att överleva!

Väl mött!
/Det preppande paret

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, krisberedskap, Prepp, Vår Preppresa. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vår Preppresa #4 – Framtiden

 1. Pingback: Vår Preppresa #5 – Ett år som preppers – Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s