En historia från verkligheten #1

Om ni följt oss här på bloggen, och framförallt på Twitter, så vet ni ju att vi inte särskilt länge kallat oss för preppers. Men mycket har vi lärt oss det senaste året, både om oss själva, varandra och vad prepping faktiskt handlar om. Herr PiP tänkte bjuda på en liten anekdot som inträffade i våras:

Det var sent på kvällen. Vi hade lagt oss i sängen men inte somnat. Hon pysslade på sin telefon och jag läste en god bok.

Enda ljuskällan som lyste upp i rummet var sänglampan. Om det beror på våra mörkläggningsgardiner eller att det var väldigt sent på kvällen får vi låta vara osagt. Rätt som det är så slocknar lampan och det blir riktigt mörkt i rummet. Instinktivt kastar jag boken åt sidan, ylar ”-PREPPTEST!” samtidigt som fru PiP får både bok och täcke slängt över sig. Jag kliver upp ur sängen och börjar med bestämda steg marschera ut mot vår lägenhets tappställen för att samla upp det bonusvatten vi kan hinna med, då vi sedan tidigare vet att vår lägenhet tidigt blir utan vatten när strömmen går.

Så när jag är på väg ut ur sovrummet tänds helt plötsligt ett nytt ljus, varpå jag stannar till och konstaterar att det inte är samma lampa lyser och att den dessutom är riktad åt ett annat håll.
Då säger Fru Par i Prepp, utrustad med en sådan där kvinnligt vass blick; ”-Nu får du faktiskt ta och lugna dig. Det var bara din lampa som gick sönder.”

Lärdom: Det är bra att vara beredd. Det är också tillrådligt att tänka först och handla sedan. Kom ihåg Stoppskylten:

STOP = Stanna, Tänk, Orientera, Planera


Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i anekdot, Överraskning, Filurande/Flum, Prepptest. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En historia från verkligheten #1

  1. Pingback: Låt krisberedskapsveckan leva | Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s