Deodorant: Mineralstift, ”Thai”

Produkt: Deodorant, Thai
Leverantör: Sol-Tryck Hälsoprodukter
Pris: 139kr/st (120g)
Länk: Deo, ”Thai-stift”

Hur har vi använt produkten?

Ungefär som en vanlig deo, med den skillnaden att man måste vaska sig lite grann under armarna och sedan blöta ned stiftet innan man kan göra den där vanliga rörelsen. Därefter sköljer man av det i vatten, torkar och skruvar tillbaka locket.

Frun har använt denna typ av deo bra mycket längre än sin bättre hälft som är ansvarig för resten av texten nedanför.

Herr PiP:s bedömning av produkten:

Ja, spontant, hur ska man börja? Frun började använda någon form av saltsten istället för deo. Hon försöker jaga bort både kemikalier och tveksamma produkter ur vårt liv sedan lång tid tillbaka och jag gör på samma sätt när det gäller mat. Här ska det vara så mycket ”Äkta vara” som möjligt. Men en saltsten? Då tänker ju jag på vad hästar brukar slicka på när de står i båset.

Jag frågade henne flera gånger vad det var för fel på min vanliga AXE-roll on, som jag då tyckte luktade bättre än mina armhålor, och hur nu den här stenen kunde göra någon nytta. Till en början var hustrun allt annat än övertygande då hon inte kunde argumentera mer för sin sak än att ”Man får vänja sig vid sina naturliga lukter..” och ”Du använder ju hur mycket AXE som helst och det är ju bara kemikalier”.

”Naturliga lukter” tänkte jag och tyckte att mitt val av livspartner faktiskt var lite knäppt då ingen normal människa känner ett behov av att gå omkring och lukta mysk. Men efter en tid insåg jag att det faktiskt var en viss skillnad. Jag luktade alltid AXE eller svett. Oavsett vad jag gjorde. Men hon luktade faktiskt ingenting. Inte vanlig deo och inte heller svett. Till slut insåg jag att det nog var dags för mig att prova själv.

Jag brukar svettas mycket eller väldigt mycket. Det var inte jätteofta jag luktade svett så det märktes men så var jag ju ganska flitig med min roll-on. Minnet sviker mig om när jag började använda stenen men det närmar sig nog ett år nu och sedan jag började använda den så tror jag att jag luktat svett en handfull gånger. Och de tillfällena har varit då jag inte använt stiftet under några dagars tid.

Det är alltså på ren svenska SKITBRA. Jag använder det en eller två gånger om dagen och har aldrig känt mig fräschare under armarna än nu. Det som gör det till en bra prepp är att det dels är en naturprodukt och att du kan förvara ett stift i reserv då det antagligen håller hur länge som helst. Men så har den en dryghetsfaktor som inte kan liknas vid någon annan hygienprodukt jag någonsin stött på. Hur mycket man än står och gnider så nöts den ned fruktansvärt långsamt. Några sådana här stift så slipper man svettlukt genom åtminstone 2/3 av en helt äkta zombieapokalyps.

All prepp är alltid bra prepp och vår slutsats om denna produkt är:

Riktigt bra prepp!


Prisvärdhet: 5/5

Helhetsbedömning: 5/5

(Dubbelfemmor = ”Spring och köp!”)


En samling av våra recensioner hittar ni här

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Recension. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Deodorant: Mineralstift, ”Thai”

 1. Matronan skriver:

  Cool pryl – och en trevlig/intressant blogg!
  Själv gör jag egen deo till hela familjen av sådant jag skulle kunna äta!

  Lika delar av kokosolja, bikarbonat och maizenamjöl/potatismjöl smälts och blandas.
  För lukta-gott använder jag gärna teatreeoil eller apelsinolja.
  Klart bra och någon köpt variant kommer inte över tröskeln sedan drygt två år tillbaka.
  …fast det här Thai-stiftet ska jag nog testa..?

  Gilla

  • pariprepp skriver:

   Tack, kul att du gillar bloggen! 🙂

   Absolut så ska prova Thai-stiftet, det är verkligen toppen. Om du lovar att prova det så lovar vi prova din variant för den låter också spännande! Blir det som en kräm av det?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s