Ficklampa med nödbelysning från Clas Ohlson

Produkt: Ficklampa med nöd- och nattbelysning
Leverantör: Clas Ohlson
Pris: 199:00/st
Länk: Ficklampa

005. FIcklampa. Clas Ohlson

Hur har vi använt produkten?

Det här skulle kunna vara en sådan pryl som faktiskt finns i förvånansvärt många svenska hushåll. De kanske rent av ägs av och kan hittas hos sådana där exotiska människor som aldrig får strömavbrott -och som dessutom ens knappt är elberoende om ni minns den gamla ”fråga på stan”-klassikern, nämligen stadsbor!

005A. Toka.

Naiv?

Dessvärre kanske vi pratar om en pryl som faktiskt utgör gemene Svenssons enda prepp då krisberedskapen börjar och slutar med en ficklampa som tänds när strömmen går..

Själva så hade vi länge tänkt att införskaffa lampor av denna typ, men just detta var ett spontanköp när vi var på Clas Ohlson. I dagsläget äger vi bara en (-Ja, en är ingen så vi har väl kanske en halv, då!) men avser att införskaffa åtminstone en eller ett par till.

När lampan var precis nyinförskaffad så skojade vi med någon på Twitter som hade en likadan i sin hall. Personen i fråga hade en likadan i sin hallen och berättade att nattlampan lös hela tiden. Då tyckte vi att han sannolikt hade en riktig krypta som tambur men ljussensorn är väldigt känslig och nattlampan lyser mest hela tiden. Eller så kanske också vi bor i en lägenhetsliknande krypta?

Vår bedömning av produkten:

Vi tycker den är prisvärd och bra. Utan att ha testat den på allvar har den fram till dags dato uppfört sig som den borde då vi prepptestat den genom att bryta strömmen. Sannolikt har den också förbättrat möjligheterna att ta sig från punkt A till punkt B nattetid för vi upplever färre ”kötta-in-foten-i-elaka-sängben” sedan den införskaffades.

Lystid verkar, enligt andra nätrecensioner, lämna en del att önska. För vår del, och rent prepptekniskt så rekommenderar vi ju givetvis att man har även andra belysningslösningar vid en kris.

Den här lampan gör ett bra jobb. Den talar om för oss om strömmen går och ger oss belysning för att smidigt komma igång med vår krishantering.

All prepp är alltid bra prepp och vår slutsats om denna produkt är:

Bra och prisvärd prepp

Prisvärdhet: 5/5

Helhetsbedömning: 4/5


En samling av våra recensioner hittar ni här

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Recension. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ficklampa med nödbelysning från Clas Ohlson

 1. Eva skriver:

  Vi har några uppladdningsbara ficklampor, man vevar på dem, och så lyser de i nån minut. Bättre än inget, och helt batteri- och strömberoende.

  Gilla

 2. PrePär skriver:

  Jag har ett flertal lysdiodslampor med olika batterier, ett rejält batteriförråd hemma (som givetvis roteras), samt några uppladdningsbara (både från nät och 12V)/handvevade som även kan ladda mobilen.

  Det gäller bara att tänka sig för så att man använder dom i rätt följdordning.

  Jag har ett flertal Osram LED Sticks (och kina kopior på den) som funkar utmärkt som underskåpsbelysning i köket om man klistrar fast hållaren under skåpen, samt ett knippe av dom små nyckelrings lamporna som ClasO säljer http://www.clasohlson.com/se/Mini-LED-Asaklitt/Pr315070003 som är förvånansvärt användbara, om man hänger på sig dom så behöver man sällan tända ficklampan om man bara behöver lite ljus tvärt

  En annan favorit är http://www.clasohlson.com/se/Fritidslampa-LED/36-4156 om man behöver mycket ljus.

  Och i vedboden har jag en http://www.clasohlson.com/se/LED-belysning-Osram-Spylux/36-3894 som tänds och släcks automatiskt med rörelsesensor.
  (jag har en till som extra lampa inne, tex på toan om strömmen skulle gå, men har inte ens behövt packa upp den än)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s