Frystorkad mat, Real Turmat från XXL

Produkt: Frystorkad mat, Kebab och Kyckling
Leverantör: Real Turmat. Inhandlat på XXL
Pris: 89:00/st
Länk: Kebabgryta & Chicken Tikka Masala

006. Turmat.

Hur har vi använt produkten?

Inför det här smaktestet så har vi planerat, förberett och verkligen gått ”All-In” för att ge er en riktigt grym recension. Så först och främst måste vi berätta hur detta smaktest har utförts..

Klädda i våra bästa vandringskläder, med välpackade och tunga BoB-väskor. En mils marsch, först på asfaltsväg, sedan skogsväg och ca 7km på stigar. Inte riktigt regn men ni kan väl föreställa er en sådan där riktigt grå dag när luften är så fuktig att man nästan tror att det regnar.. Inte heller mycket till värme utomhus men i skogen försvinner den svaga vinden och den svala fuktiga luften känns ändå frisk i lungorna tillsammans med doften av skog och mark.

Vid målet, ett vindskydd bland tallar och granar sitter man och blickar ut över en helt mörk, men samtidigt spegelblank, skogstjärn. Föreställ er den platsen och känn, när man njuter av  värmestrålningen från brasan, just där.. Precis just där är ju verkligen fel ställe att prova mat! Vi satt varma och torra i vår lägenhet. Första gången på köksgolvet och andra gången i varma kläder på vår balkong.

Så gör man om man verkligen vill veta hur maten egentligen smakar!

Vår bedömning av produkten:

Det här är första gångerna som vi ätit frystorkad mat. Det är en intressant upplevelse och man kan känna en viss gemensam smak i de båda rätterna som vi, mot bättre vetande, tror är typiskt för just frystorkat. Maten hade faktiskt bättre textur än vi vågade hoppas på.

Smaksättningen är riktigt bra och gör det till en riktig festmåltid om den ska ätas i vildmarken eller under SHTF. Det tillsammans med den minst sagt generösa hållbarheten gör att man kan preppa dessa med ursäkt att man planerar en fjällvandring -om fyra år..

Men så måste man nästan tänka då priset verkligen är i allra högsta laget för vad många kan tänka sig att betala för sina prepps. För samma peng kan utan tvekan få mycket mera mat och ett kryddförråd som till och med kan få en kock att flina brett.

Dock är vår rekommendation att kunna kalasa på en sådan här festpåse, åtminstone till helgen, om SHTF!

All prepp är alltid bra prepp och vår slutsats om denna produkt är:

Riktigt bra prepp!

Prisvärdhet: 4/5

Helhetsbedömning: 5/5


En samling av våra recensioner hittar ni här

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Recension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s