Konsten att identifiera en prepper

Inspirerad av Svensk Preppers högst läsvärda inlägg Vad är du för sorts prepper tänkte vi dela med oss av vår syn om vilka olika preppertyper man kan hitta uti vår Herres hage och hur dessa identifieras.

Ultrapreppern:

Den allra enklaste typ av prepper att känna igen är en klassisk Ultraprepper. Om denne visar sig i offentligheten är den lätt att känna igen då den skiljer sig kraftigt från sin omgivning. Denna typ av prepper är oftast av hankön.

Experterna är ense kring att en Ultraprepper enklast känns igen på att denne, nedanför sin vakande blick, är klädd i multifunktionella kläder. Beroende på väderlek kan man oftast skåda huvudbonader som matchar väderleken. Sommartid är hatt och keps mer vanligt förekommande än vinterhalvårets oftast svarta mössa. Längst ned på kroppen sitter det allt som oftast väderbitna och grova kängor och på ryggen är det vanligt med en överdimensionerad ryggsäck.

Husfrupreppern:

Eftersom det inte gjorts några ordentliga statistiska undersökningar kan ingen bekräfta expertisens gissning på att detta kan vara den vanligaste typ av prepper i den svenska faunan. Enligt många, obekräftade, källor är sannolikt denne preppertyp av honkön. Inte heller allt för sällan Gift/Sambo/Frånskild med en eller fler avkomlingar i olika åldrar.

För att identifiera en Husfruprepper behöver man komma ganska nära inpå, vilket stundom kan vara mycket mödosamt för alla och envar. Men då upptäcker man snabbt att denne har ordning och reda på mediciner, plåster, ett välfyllt kylskåp och ett skafferi där man kan hitta allt från flera paket snabbmakaroner via ett tjog ägg till klassiska konserver och knäckebröd. Ett stort lager av garn tillsammans med både virknålar och stickor kan vara ett absolut avslöjande tecken.

Smygpreppern:

Denna art spenderar mycket tid åt att hitta gömställen för diverse prepps och anses därför vara närbesläktad en vanlig svensk ekorre eller för den delen dess norska motsvarighet: tallefjanten. En favoritföda för dessa oftast till sinnet milda djurliknande människor är alla former av choklad och andra sötsaker.

En smygprepper hittar du oftast av ren slump. I en arbetssituation är det vanligt förekommande att det göms konservluncher bland gamla godispapper men i privatlivet är det mer tydligt om dennes respektive helt plötsligt börjar hojta och yla då det dyker upp rispaket i bokhyllan.

 Nu till några kortare presentationer av diverse preppertyper:

Företagspreppern:

Om din chef gått och blivit prepper märks det tydligt på att årets julklapp byts ut från någon lustig grej till en vattendunk eller ett multiverktyg. Båda med företagets logotyp på.

Kombattanten:

En kombattant preppar inte. Den är prepp. Om det blir kris åker de gröna kläderna fram och sedan löser de problem.

Kombat-tanten:

Mor- eller farförälder åt kombattanten. Vet av erfarenhet att skafferiet ska vara fullt och att ”Bäst före-datum” kan dra åt helvete. Alltid stridsberedd med brödkavel, stekpanna och salongsgevär.

Nördpreppern:

Pratar vitt och brett om hur de ska göra när Zombieapokalypsen kommer. Har en favorit t-shirt med Walking Dead-tryck som används varje dag i veckan. Varje vecka.

 

Om ni ute i det vilda möter någon annan misstänkt prepperindivid så tveka inte att skicka in en fråga till oss så ska vi hjälpa er att göra en analys. Glöm bara inte att märka med ”PiP:s frågelåda”.

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Filurande/Flum. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Konsten att identifiera en prepper

 1. Thomas skriver:

  Men om na känner igen sig i allt utom virknålar då? Vilken typ är man då?

  Gilla

 2. PrePär skriver:

  Jag är en måttlighetsprepper:
  Jag har Ved och ett relativt stort förråd av mat med lång hållbarhet, jag har även några dunkar vatten, jag har 5-10 liter sprit till spritköket och en ganska utförlig campingutrustning.

  Jag siktar inte på några månader, utan på mer rimliga ”en vecka, med vattenransonering två” oavsett årstid.

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Låt krisberedskapsveckan leva | Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s