Spel, The Walking Dead från Telltale Games

Produkt: Datorspel, The Walking Dead
Leverantör: Telltale Games via Steam
Pris: 22:99€
Länk: The Walking Dead

Hur har vi använt produkten?

Njutit av spelet. Och pratat om de frågor spelet lyfter.

Vår bedömning av produkten:

Det här har varit ett både roligt, spännande och högst känslosamt spel. Karaktärerna är i flera fall mycket djupa och väldigt enkelt att fästa sig vid på ett emotionellt plan som inte är allt för vanligt i spelvärlden.  Vi båda gillar det visuella där man byggt upp karaktärerna som rörliga figurer från en serietidning. Storyn är grymt bra, helt klart den bästa i Walking Dead-sfären. -Låt oss svära i kyrkan för zombieapokalypsdyrkarna; Det här är de facto det enda vi gillar med Walking Dead-sfären. =P

Problemlösningen är finurlig och förhållandevis ganska varierad men någon nötknäckare är det inte tal om. Det är åtminstone bättre än ex. The last of us som verkligen misslyckades på den punkten. Å andra sidan så är spelet inte heller avsett för det ändamålet utan tyngdpunkten ligger på storyn, dialogerna och dina egna val.

När en dialog drar igång får du fyra olika svarsalternativ som flyttar spelet framåt. Spelets handling kommer oftast inte ändra sig dramatiskt, den röda tråden är ganska stark, men hur du blir bemött av olika karaktärer kommer tydligt att förändras genom dina val under resans gång.

Djupet hittar du i vad vi på twitter ofta omnämner som #dåligstämning. Valen handlar oftast om att göra det minst dåliga och skickar spelaren i en nedåtgående spiral. Dina karaktärer är omaka och tvingas att samarbeta under extrema förhållanden. Hur du än väljer kommer alltid någon annan att bli besviken annars så kommer du själv att ha känslan av att du inte satte ned foten och sa det som du själv tyckte var viktigast just då. Eller precis tvärtom då du faktiskt just tog ställning.

Och det är just de jobbiga situationerna som är spelets styrka. Att under hög stress välja mellan jobbiga beslut lämnar spelaren utrymme till att tänka. ”Hur ska jag göra?” ”Hur gjorde jag” och framförallt ”Hur tusan borde jag gjort?”.

Spelet berör frågor som lojalitet, vänskap, både mänskliga och zombie-fiender, etik, moral, barnens roll, begränsade resurser, vem som ska få leva och vem som måste dö.

Detta spel bjuder på ett tänkande som man behöver ha med sig i en riktigt SHTF. Du kommer aldrig kunna hjälpa andra. Det kommer inte alltid finnas tid nog att ta rätt beslut. Och om du lever vidare så kommer du alltid göra det med de val du gjort tidigare i livet.

Dessutom är det svårt att inte bli kär i karaktärerna och alla människor med hjärta i kroppen har stor sannolikhet att fälla en tår innan The End.

All prepp är alltid bra prepp och vår slutsats om denna produkt är:

Väldigt bra prepp! Att försöka vara mentalt förberedd på en allvarlig kris är viktigt. Här hittar du väldigt många frågor att fundera kring och prata om med dina nära och kära.

Prisvärdhet: 5/5

Helhetsbedömning: 4/5


En samling av våra recensioner hittar ni här

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Recension. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Spel, The Walking Dead från Telltale Games

 1. Thomas skriver:

  Spana in min kompis Laffes blog för en version som funkar även sen strömmen gått.
  http://figurfanatikern.blogspot.se/2016/11/mantic-actually-delivers.html
  Utmärkt tidsfördriv under bug in.

  Gilla

 2. Linnea skriver:

  Om ni är sugna på mer överlevnadsspel, så finns det tv-spelet ”The Long Dark”. Än så länge bara alpha version, men det uppdateras kontinuerligt. Riktigt roligt och utmanande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s