Vår preppresa #6 – Den krassa verkligheten

Utvecklingen både i Sverige, vårt närområde och på många andra platser i världen går åt fel håll. Dessutom så till den milda grad att det kanske rent av måste bli sämre för att kunna bli bättre.

Vi började med att ta tag i vår egen krisberedskap för att sedan utveckla det till en högre nivå, ren prepping, som numera genomsyrar vårt liv på ett sådant sätt att vi ändå kan sova förhållandevis bra om natten trots de minst sagt dystra tiderna vi nu lever i.

prepperse

Det är förbannat bra prepp att hjälpa sina medmänniskor att komma igång med egen krisberedskap. Det är minst lika bra att att hänga kvar på twitter för att driva lite opinion för att fler vanliga människor ska stå bättre rustade inför de kriser som med största sannolikhet kommer drabba oss. När allt kommer omkring så är en förberedd granne, bekant eller helt okänd person någon som utgör ett mindre hot mot oss.

Att prata om andra människor som ”hot” är kanske för många ganska så stora ord men vi tror att civilisationen inte står allt för många varma måltider ifrån ett kaos och brutal verklighet som de flesta idag har svårt att se sig själva kunna bli en del av.

 • Vi vill sprida och dela den kunskap vi samlat på oss, framförallt det senaste året.
 • Vi vill hjälpa till med tips, råd och spännande samtal. Skriv till oss i DM på twitter!
 • Vi blir båda genuint glada när någon annan människa tar tag i sitt eget liv och ordnar med krisberedskap.

Men vad händer när krisen verkligen drabbar oss alla?

Den dagen då det blir genuint #dåligstämning kommer vi att bugga ut, stänga kontoret och enbart ta hand om varandra och vår allra närmaste familj.

Även om vi själva preppar idag så spelar det ingen roll hur mycket vattendunkar, konserver och höns vi än har. Man måste vara tydlig med vart gränsen går för sitt preppande och för oss stannar den i vår innersta krets.

Vi väljer medvetet bort utlandsresor och luncher på stan och sätter dessutom delar av vårt sparande till prepps istället för på banken i form av kontanter och aktier.

Om det blir ett omfattande SHTF kommer vi inte kunna hjälpa någon annan än oss själva och vår allra närmaste familj. Ni alla behöver ta tag i er egen beredskap med en gång. Vi hjälper er väldigt gärna med hur ni ska förbereda er. Men sedan är det stopp.

– Det är den krassa verkligheten.

img_4465

Börja alltid med en dunk vatten. ”-Prepp kräva denna dryck”. 

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, krisberedskap, Prepp, Vår Preppresa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vår preppresa #6 – Den krassa verkligheten

 1. Nyfiken skriver:

  En fråga jag alltid ställer mig är: hur skall preppers och andra skydda sig från de onda krafterna? Det är ju inte som i andra delar i världen där folk utan problem kan hantera sin säkerhet och vara beväpnade, utan vi bor i ett land där de enda som är tungt beväpnade är ”onda”. Nej, en älgstudsare är inte värd så mycket då det kommer 18 åringar med gamla östeuropeiska automatvapen. 🙂

  Gilla

  • pariprepp skriver:

   Det är en svår fråga på fler plan.
   Vem kan visa sig vara god eller ond, vän eller fiende?
   Generellt har vi båda en ganska liberal syn gällande individens rätt att själv välja om man vill äga ett vapen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s