Prepperskolan #1 – Att rengöra en vattendunk

Vi tänkte berätta om hur vi ser på, och gör, när det gäller vårt preppvatten.

Faktarutan:
Rent vatten är det absolut viktigaste för mänsklig överlevnad.
Ska du bara preppa en enda sak eller om du är osäker på var du ska börja, tänk: Alltid vatten först!

Precis som de flesta andra rekommenderar så roterar vi två gånger per år. Många väljer att göra det runt jul och nyår men vi är mer ospecifika än så och kör bara ”på vintern, på sommarn”.

Vid sommarens rotering har vi valt att även passa på att rengöra dunkarna lite extra grundligt med hjälp av klorin. På sommarhalvåret är det inte alltid möjligt att dunkarna står så svalt som man kunde önska/föredra och då känns det bra att göra det lite extra noggrant. För att desinfektera vattentank så är dosering för klorin 1dl/7,5l.

img_4495

Vår största dunk: ”Tjocka Bertha”

Dessutom har vi som mål att försöka lukta och smaka på vattnet och än så länge har vi inte blivit sjuka. När allting kommer omkring så är svenskt kranvatten väldigt rent och det enda som egentligen kan göra dig dålig är om det kommer i några elakheter utifrån, ex från dina händer, ledningsläckage eller sabotage. Allmänt omnämnt som ”Bajs i vattnet”.

Så skölj ur ordentligt, ta gärna lite extra tid en gång om året och desinfektera med klorin (följ instruktionerna på flaskan) och skölj rent riktigt ordentligt innan det är dags för nytt klart och kallt kranvatten.

Om du är en mycket orolig person rekommenderas att inte rotera alla dunkar på en gång utan att förfarandet sprids ut under ett par eller fler helger. -Och inget fel med det. Det är osäkra tider nu.

Läs gärna vår recension, och starka köptips, här – Vattendunk från Biltema

Har du själv varit iväg och köpt en vattendunk eller två? Eller bara tycker att det ser förbaskat fint ut där de står i garderoben eller källaren? Lägg upp en bild på twitter och tagga: #vattendunksvecka

Om pariprepp

Redo för krisen
Det här inlägget postades i Börja Preppa, Prepperskolan, Vattendunksvecka. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s