Fru PiP talar – Alla behöver preppa

I det här inlägget är det för omväxlings skull Fru PiP som håller i pennan (eh, skriver på tangentbordet).
Även om det vanligtvis är Herr PiP som producerar och lägger ut våra inlägg så har jag alltid varit med och läst igenom och kommit med synpunkter så alla inlägg står vi båda bakom till 100%. Vi har valt att starta vår blogg tillsammans på samma sätt som vi också valde att börja preppa tillsammans. Vi tycker båda givetvis att vårt preppande är viktigt och på många sätt även roligt men det finns flera områden som vi ser lite olika på. Vilket jag tror är en styrka.

Då det verkar som att prepping är en mansdominerad ”bransch” hör jag ibland att ”frun är inte med på tåget”. I min värld är detta mycket svårt att förstå. Jag är fullt medveten om att ett par kan ha vitt skilda intressen och på många sätt dra åt olika håll men ändå vara fullt fungerande. Men när det gäller något som borde vara så grundläggande som att vara förberedd för det oväntade så tycker inte jag att det går att i en parrelation ha inställningen att ”det där angår inte mig”.

Man kan väl lugnt säga att i vårt förhållande så är det Herr PiP som är mest intresserad av i att läsa på om säkerhetspolitik och informationskrig och att alltid vara uppdaterad med de senaste nyheterna gällande omvärldsläget. Herr PiP är också den som hänger mest på andra prepperbloggar, läser recensioner om testade gasolkök och funderar på om det kan finnas fler alternativa vägar ut till vår BOL. Mitt största egenintresse i att vara en prepper är egentligen en högre grad av självförsörjning. Jag vill kunna ta hand om mig själv och den plats på jorden som jag kallar min. Därför kan jag halka in på sidor om plantering, sömnad, hur man gör sin egen kompost och liknande.

img_5417

Mörksugga i vinterlandskap

Där har vi olika ingångsvärden även om vi båda också är intresserade av det den andra har snöat in på. Med tanke på hur stora pengar vi har lagt ned på att ha en fungerande prepp (som givetvis alltid kan utökas och förbättras) så undrar jag hur det fungerar i ett förhållande där bara mannen vill preppa. Hur motiverar man dessa utlägg? Bryr sig inte kvinnan om vart pengarna tar vägen?

I det stora handlar prepping givetvis inte om ekonomi, även om den kan påfresta densamma. Prepping handlar för mig om insamlande av kunskap och färdigheter för att kunna möta det oväntade. Och detta kan man göra på ett flertal olika sätt vilket innebär att många olika typer av intressen kan hamna under begreppet prepping. Vilket i sin tur innebär att alla borde kunna hitta något som intresserar just dem. Man blir givetvis inte automatiskt en prepper men genom att exempelvis sticka ett par sockar extra ger man sig själv bättre förutsättningar att klara sig i händelse av kris.

Prepping skall inte vara en avskild del av ens tillvaro, det är ju en livsstil som på sätt och vis genomsyrar allt man gör.

 

 

Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, Fru PiP talar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fru PiP talar – Alla behöver preppa

 1. Tvärtom hemma hos mig, maken är inte alls särskilt intresserad. Han har dock en hel del bra kunskaper som är användbara så han skulle inte bli en belastning vid ett SHTF. Ang kostnader så har vi inga jättelager, men ett överdrivet välfyllt skafferi. Det är jag som sköter handling och ”ansvarar över” matkontot så han har nog inte så mycket insyn. Vattendunkar har jag smygit in lite diskret och jag har nog mer än vad han vet om. Ett lite överdrivet friluftsintresse är också användbart 🙂

  Gilla

  • morksugga skriver:

   Ursäkta sent svar, har just skaffat en egen inläggning! Givetvis ser det olika ut i olika familjer och inget fel med det. Men vi har ju också valt att preppa ihop helt enkelt för att vi tycker att det är både roligt och viktigt båda två 🙂

   Gillad av 1 person

   • Stor fördel när båda ”är med på tåget”. Det blir lite mer helhetstänk då antar jag. Jag får acceptera att det tar lite tid, han svänger ju över sakta men säkert åt mitt håll, men vääääääldigt sakta.

    Gilla

 2. Linda P skriver:

  För 100kr kan man köpa en mycket bra överlevnadshandbok anpassad för vårt nordiska klimat och natur.

  ”HBOK Överlevnad” heter den.

  Den går bara att beställa från militären genom att maila till:
  fmv-fmcl-fbf@mil.se
  Skriv att du vill beställa:”HBOK Överlevnad (Armén)” som har förrådsnummer: M7732-472091
  Skriv även din adress och ditt personnummer i mailet. Lätt värd 100kr.

  Källa: https://www.flashback.org/t2621711p2

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s