#prepptest – Äta gammal mat

”Ett #prepptest kommer sällan ensamt”
-pariprepp A.D. 2017

Innan vi drog igång vårt första stora #prepptest så passade vi på att rotera lite konserver m.m. från vår BoL. Och det var verkligen hög tid för vi hade slarvat ordentligt. Närmare en full matvarukasse bytte vi ut. (skämmes, tammefan)

Så under vårt #prepptest – Stormhelg började vi att äta oss igenom gamla prepps för att se hur maten egentligen var efter ”bäst före-datum”, BF.

Så vad hade vi för icke roterade produkter med oss hem?

Pulvermos, blandsafter, majs, bönor i tomatsås, jordnötter, snickers, riskakor, mer jordnötter och snickers, tranbärsssaft, mjukost på tub, havregryn, cashewnötter, solroskärnor, ännu mera blandsafter/måltidsdrycker, ris, grönsakssoppa, popcornmajs, knäckebröd, diverse olika bönblandningar och en burk sylt.

Var det något som visade sig uppenbart otjänligt?

Ja, en enda sak. En otäck liten BOB (får ej förväxlas med BoB som i Bug out Bag!) Lättdryck björnbär & hallon. Den låg i sin låda, jäste och fes, och började lukta väldigt orent.

Och vad har vi tuggat i oss och hur var det?

Havregryn och ris både såg ut och luktade friskt. Eftersom vi är onda människor gav vi bort dessa till morsan utan att tala om att BF var ett år tidigare. Den delen av familjen lever fortfarande och har inte råkat ut för några matförgiftningar.

Pulvermoset passerade BF 2016-02. Det har vi inte ätit utav än och ligger i kassen med gamla prepps. Den kommer med största sannolikhet att vara lika mördande trist som den är både ofarlig och tråkig, direkt från fabrik.

img_5758

BF som i bedrövligast först och säkert tråkigare sedan.

Blandsafterna, bortsett från smygfis-saften, har vi sölat i oss utan problem. Smakar lika tråkigt som när de var nya fast något mindre. BF passerat med 6-12mån.

Burkmajsen råkade försvinna i vårt återkommande fredagstaco-mys utan att vi vare sig märkte av det eller blev sjuka. Fyra månader efter BF.

Cashewnötterna däremot visade sig vara riktigt tråkiga. Men det var för att de var osalta redan från början. Hade säkert blivit jättegoda om man rostat de i en stekpanna.

img_5529

Uppkallade efter vår mentor, den (ö)kända twitterdraken 86lisen, dock innan nötterna visade sig vara dötråkiga.

Snickers blir lite torrare och tråkigare något halvår efter BF. Lite mera fadd i smaken med en tråkig ton av tristess. Ungefär samma sak med:
Jordnötter som dessutom visar en tendens att gegga ihop sig om de ligger för länge i en prepplåda eller längst ned i en EDC. Går dock utmärkt att förtära med en folköl.

Solroskärnorna hade BF för 3 månader sedan, december -16. De har den senaste månaden blivit både granola och fröknäcke. Ingen dålig smak där.

Böndblandningar och knäckebröd har även det åkt med i vardagsätandet och matlagandet. Några förpackningar kvar av bönor har vi dock kvar. Knäckebrödet har varit av en glutenfri sort som i sin pappersförpackning varit instängd i en plastpåse.

Grönsakssoppa åt vi när vi avslutade Stormhelgen. Den var bara ett par månader efter BF men smakade precis som när man gick i skolan.

img_5579-1

Kaffe i skogen passerar aldrig BF. Det är lag på det.

Mjukost på tub var däremot lite tråkigare. Flera sorter hade skiftat sig och kändes väldigt oaptitliga att sätta tänderna i. Kräftost smakade sämst men vi blev inte dåliga av att äta någon sort. Allt från mildost, kräftost, via paprikaost till den berömda baconosten och BF passerade på mellan en månad och 7 månader.

Popcornmajsen är närmare ett år gammal men vi poppar lite av det då och då. Smakar utmärkt. Hellre för gammal popcornmajs än vilken jävla micropop-som-helst.

Heinz vita bönor i tomatsås
Vår allra första medvetna preppkonserv var ju tvungen att att bli en burk vita bönor. Den hette från början #1 och hade BF 2016-09.
Den slafsade vi oss under prepptesthelgen och mådde alldeles utmärkt, lagad på stormkök med lita mera salt och några olika sorters peppar och chili.. Utmärkt!

img_5557

Prepptest utan rännskita.

 Vad har vi kvar att sätta i oss?

Sylten. Oöppnad. Inget synligt mögel. Kommer säkert smaka riktigt gott.
Tranbärssaft. Inte för att den smygfiser som den otäcka lättdrycken men lite läskigt är det allt.
Alldeles för mycket äcklig jävla blandsaft. Och den skiten kan råka åka i soporna inom kort.

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Prepptest. Bokmärk permalänken.

En kommentar till #prepptest – Äta gammal mat

  1. Pingback: Prepperskolan #2 – ”Bäst före – Direkt dödlig efter” – Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s