Att börja vakuumpacka…

Häromveckan införskaffade vi en vakuumpackare.

Det var helt enkelt dags att göra något åt vårt hyckleri kring att preppa det man äter.
Vi äter ju som bekant inte så mycket ris och pasta i vardagen men det är samtidigt bra prepp och därför var det dags att börja vakuumpacka, vakka.

Vi köpte en basic-apparat.

Som vanligt har vi ju ingen aning om vad vi håller på med och då är det bättre att börja försiktigt. Vakuumpackare finns i alla prisklasser och vi har hellre ovakkade torrvaror för mellanskillnaden än den ballaste apparaten på marknaden och inga torrvaror att vakka.
Lotten föll på en Andersson från NetOnNet.

img_6109

Det är inte så jädra enkelt…

Vi har inte hunnit med att vakka så mycket mer än ris, makaroner, svartpeppar och den ondsinta dödspreppen som kallas ”vanlig spagetti” (som har rakbladsvassa kanter när de råkar ut för vakuumpåsar…).

Några smarta lösningar har vi dock hunnit klura ut.

Ris och makaroner vakkas bäst om man lägger ett gammalt lexikon, eller helst en familjebibel, ovanpå påsen innan man drar igång. I synnerhet med tyngd från sina egna armbågar och överkropp.
Då blir det mycket enklare att lägga vakkade påsar ovanpå varandra i en plastback.

img_6080

Svartpeppar, eller svartpreppar som vi föredrar att kalla det, packar vi i mindre påsar som därför utgör ett bra kitt som utfyllnad i plastbacken.

Vi har knäckt nöten med hur man tar sig an spagetti med vassa kanter, men där tänker vi hålla er på halster..
img_6110

En enastående preppmeny: ”Två sorters ris med makaroner och svartpreppar.”

Det ska bli riktigt kul att vakka vidare. Allting från kakao, via kryddor och ärtor ända till toalettpapper, garn och diverse prylar, preppiga papper och inte minst…..
Okej, dags att sätta stopp.

Att vakka är både viktigt och kul. Bra prepp.

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Prepp. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Att börja vakuumpacka…

 1. Nattljus skriver:

  Vad är syftet? Kan förstå färdiglagad mat som kanske håller sig bättre (vissa) men torrvaror? De klarar ju redan nu rätt bra utan något större skydd mer än bra burkar. Eller har jag fel? Odjur såsom möss och råttor har inga problem med att ta sig genom plasten.
  Hur påverkar detta er matlagning, vad ni äter osv?

  Gilla

  • pariprepp skriver:

   Syftet är att packa torrvaror i säkert förvar över många år.
   Ju mindre syre desto bättre.
   Vår matlagning påverkas inte så mycket men jag hoppas på att Mörksuggan utvecklar mitt korta svar. =)

   Gillad av 1 person

 2. tattoofreak13 skriver:

  Vad trevligt med ett till pariprepp 🙂 jag har börjat preppa med min kära fru. Vi är även vi ett ganska vanligt par som bor i en ganska vanlig mindre kåk ute i en ganska vanlig förort i överdrivet vanliga älvsborg.
  Har även vi börjat ”vakka” 🙂 har samma ide om att det vore nice att kunna stoppa undan lite som man kanske inte vill öppna i första taget 😀 idag har jag packat nötter, fröer, kaffe och kokos. Även bananchips och när man packar dem kan man tro att man poppar popcorn haha. Jag tänkte i min enfald att för att slippa krångla med att hälla ut påsens innehåll i vakuumpackaren så stoppar jag hela påsen i vakuumpåsen klipper ett hål och packuumpackar hela skiten 😉 då har man ju all info kvar så bf datum och kcal innehåll osv. Så jag skriver enbart packdatum på påsen 🙂 happy prepp to you 🙂 /goneprepping

  Gillad av 1 person

  • pariprepp skriver:

   Haha! Kul att ni vakuumpreppar!
   Det är ett bra tips du kommer med, att packa in påsen. Vi har bara gjort det på den bedrövliga spaghettin som har så vassa kanter.
   Då gjorde vi några experimentvändor och tyckte att vakkaren fungerade bäst om man klippte stora hål i båda ändar av förpackningen.
   Fast kaffe kommer ju redan färdigvakkat, det kör du väl inte igen?

   Gilla

   • tattoofreak13 skriver:

    Är ju findrickare av delikatessen kaffe så vanligt kaffe kommer jag nog aldrig preppa om jag inte hittar ett riktigt fint kaffe med extrem hållbarhet eller hela orostade bönor så det jag vakkade var snabbkaffe 😉 ska det va shtf så raidar jag hellre färskt kaffe från en butik så har man äkta kaffe på pall 😀 beträffande vakuumpåsar så såg jag häromdagen att det fanns att köpa på vakuumpåsar.net och dom har flera olika tjocklekar på plasten om man har ”vassare” saker som ska packas 🙂

    Gilla

 3. tattoofreak13 skriver:

  Vad trevligt med ett till pariprepp 🙂 jag har börjat preppa med min kära fru. Vi är även vi ett ganska vanligt par som bor i en ganska vanlig mindre kåk ute i en ganska vanlig förort i överdrivet vanliga älvsborg.
  Har även vi börjat ”vakka” 🙂 har samma ide om att det vore nice att kunna stoppa undan lite som man kanske inte vill öppna i första taget 😀 idag har jag packat nötter, fröer, kaffe och kokos. Även bananchips och när man packar dem kan man tro att man poppar popcorn haha. Jag tänkte i min enfald att för att slippa krångla med att hälla ut påsens innehåll i vakuumpackaren så stoppar jag hela påsen i vakuumpåsen klipper ett hål och packuumpackar hela skiten 😉 då har man ju all info kvar så bf datum och kcal innehåll osv. Så jag skriver enbart packdatum på påsen 🙂 happy prepp to you 🙂 /goneprepping

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s