Ett sätt att konservera och ta hand om mat är att torka kött, eller i vårt fall närmare bestämt göra biltong.
Vi började att experimentera med det här förra sommaren och det kommer ett uppföljande inlägg på hur man faktiskt (inte) gör bra biltong.
Det första vi gjorde var en skiss på en ”biltongbur”, som vi kallar den.
Men till syvende och sist är det bara ett insektssäkrat utrymme för att hänga in precis vad man känner för.

En riktig Mamma Mu-koja..
Vi började med att skissa upp en tanke om hur det kunde se ut. Efter det köpte vi virke, mestadels reglar (45×45) men även läktbitar (28×45) för att göra dörren till vår biltongbur.

Vi gillar torx-skruv.
Vi fortsatte med att bygga två sidor som vi sedan satte ihop med längsgående 2″2-reglar.

Ramen klädde vi med myggnät som häftades flitigt.
Framsidan kom till genom en dörr och mer myggnät.

Notera krokar på kvastskaft, reglar för ett nedre våningsplan samt hur flitigt vi häftat myggnätet.

Nästan färdig biltongbur
Mellan dörren och stommen har vi satt en tätlist för att säkerställa att inget oknytt tränger sig in.

Låsbeslag ska gå i spänn, annars gör de ingen nytta.
Så hur gör man det här?
Sätt igång och skruva, häfta och experimentera. Det fungerar lika bra i Sydafrika eller skaune som på en usel balkong i Ulricehamn.
Bygg på bara!
Det värsta som kan hända är att du lär dig hur man inte ska göra.
Länkar:
Stomme, 45×45
Dörr, 28×45
Myggnät
Kvastskaft
Krokar
Gångjärn & låsbeslag
Tätlist
Tak
Jag bor i Ulricehamn och har balkong… så det är väl bara
att sätta igång med bygget.
GillaGilla
Haha! Då är det bara att sätta igång. Finns det Byggmax och Biltema i närheten så har du helgens projekt serverad som i en liten ask! =)
GillaGilla
Har ni börjat testa ert microfängelse än? Och isof med vad ? 🙂
GillaGilla
Skulle gärna svara ”Nej” på den frågan. Men vi gjorde några misslyckade försök förra hösten. Det kommer fortsättningsblogg inom kort på området!
GillaGilla
Det ser vi fram emot 🙂
GillaGilla