Preppotatis
Konserverad potatis. Handlas med fördel genom att välja butikskedjornas lågbudgetalternativ.

Batchnummer ligger i preppotatisens natur
Prasta
Svårvakkad spagetti (mtp dess vassa kanter).
Vakkaroner
Vakuumpreppade makaroner.
Krisris
Även känt som ”(k)ris” och ”pris”.. Som vakkaroner men med ris.

Krisris och vakkaroner.. Ni ser ju vart det barkar…
Kraffe
Redan krispackat vid inköp i handeln.
Svartpreppar
Hela svartpepparkorn omsorgsfullt vakkade för att fylla ut tomrum i en vakkbakk.

”Blott endast svartpreppar kan förgylla den tristaste konserv”
Preppcorn
Som ovan, fast med med popcornmajs.
Vakkbakk
En plastlåda med enbart vakuumpackade torrprodukter.

En äkta vakkbakk
Hej, intressant med vaccade makaroner osv. Vet ni något om hur hållbarheten blir -närmast oändlig eller?
GillaGilla
Det har vi faktiskt inte så bra koll på. Vi har på omvägar hört att vakuumpackat ris håller i säkert tio år men även att folk provat sådant som legat dubbelt så länge.
Generellt, om man tar just ris som exempel, är ju BF åtminstone ett par år. Vakuumpackat, förvarat mörkt och svalt, så bör det kunna ligga väldigt länge.
Om vi slipper att använda vårt krisris så lovar vi att återkomma med recension om fem år, tio år, 15 och 20 år också!
GillaGilla
Pingback: #Krisberedskapsveckan – Par i Prepp
Pingback: Låt krisberedskapsveckan leva | Par i Prepp
Pingback: Om kriget kommer | Par i Prepp
Pingback: Vatten först, alltid. | Par i Prepp