#PiPup18 – Invasionen

”Det simmar en prepper över Mälarens yta
En gladlynt liten lattjo typ med gasmasken på
Prepptest är hans liv och utmaning hans styrka

Han har ju räddat katten, ja han tog den på sin rygg”
-mel: Mälarö Kyrka feat det-som-händer-i-köket….

I nådens år 2016 så startade Mats Gyver den nu etablerade traditionen av Preppups, möjlighet att träffa andra twittrare som frekventerar under #prepperSE. Sedermera har han också tilldelats preppersveriges alldeles egna Nobelpris för det initiativet. I år föll det sig som så att vi stod som värdar för årets stora prepperträff som gick under namnet #PiPup18.

Delvis så tog vi på oss det här för att vi i sommar inte kommer ha någon chans själva att åka på andra träffar då vi väntar tillökning men vi gjorde det också för att vi ville få en chans att själva bjuda in och visa upp hur konkret vår preppresa de facto har kommit att bli. Vi tyckte helt enkelt att det inte fanns någon skälig anledning att inte ta chansen att öppna upp vårt hem den här helgen i maj.

img_9672

Det här trädet är det första som möter oss på morgonen

Vänner, både nya och gamla

Precis innan prepperhelgen skulle ta sin början satt vi i trädgården och spanade ut över ängen och grusvägen för att se vilka bilar vi kunde vänta först. Bil efter bil rullade in och det blev ett virrvarr av minglande, små turer av husesyn och sedan satte vi oss till bords för en gemensam lunch.

Efter lunchen genomfördes en presentationsaktivitet där vi fick chans att ställa några frågor till varandra som mest mynnade ut i hur tusan vi alla hade hamnat där vi var. En trevlig isbrytare eftersom vi var ett tjogtal människor där de flesta inte hade träffat varandra IRL tidigare men samtidigt känner varandra mer eller mindre från flödet.

Permakultur

En av föreläsningarna handlade om permakultur och där fick vi veta massor om varför man bör hitta ett sätt att småskaligt odla och göra det hållbart. Vi pratade om fördelar med dammar i trädgården, höns och kaniner, praktiska detaljer för att planera trädgården på ett sätt som gör det både roligt och enkelt att odla men kanske allra viktigast fick vi oss en tankeställare om hur viktigt det är att hantera den svarta myllan på rätt vis. Även om man köper de dyraste ekologiska jordsäckarna på sin gårdshandel finns det så mycket mer man bör tänka på för att hålla livet igång bland de små mikroorganismer som utgör en verkligt levande och frisk jord, den vi alla behöver för att kunna få mat och leva.

Vi kan varmt rekommendera boken Permakultur! -Framtiden i din trädgård.

img_9726

Tält och tävlingar

Dagen fortlöpte och förutom utplacering och inkvartering i allt från vår soffa till både tält och hammockar passade vi på att bjuda på tävlingar. Deltagarna fick vara med och duellera i logiska brädspel, prova sig på styva linan i en omgång bågskytte samt prova sin egen siktesförmåga i lite hederligt skarpskytte.

Onkel Tom

Regnet gjorde ett kort gästspel men då tog vi skydd i ett partytält för att äta ost och lyssna på Anders Gustafsson som bloggar på Onkeltomsstuga.se. Det var ett mycket inspirerande föredrag som på sätt vis inte alls hade med prepping att göra men samtidigt beskrev de byggstenar som många av oss delar med föredragshållaren, möjligheten att kliva ut ur de allt för snabba ekorrhjulen och istället stanna upp och leva i nuet. Att helt enkelt försöka äga sin egen tid och fokusera på det som är viktigt.

Läs gärna Anders eget blogginlägg om #PiPup18 – Hemliga preppers delar med sig av och söker ny kunskap
Också här kan vi varmt rekommendera att ni följer @OnkelTomsstuga på twitter.

Pipup18-Preppermöte-med-Permakultur-grill-och-massor-av-snack

Grillbonanza, fulöl, rom och FOT-on från preppersverige

Med hjälp av fyra grillar kunde vi förse oss med en alldeles för stor mängd mat som avnjöts i det som kommit att bli goda vänners lag. Som värd tog åtminstone herr PiP det goda ansvaret att se till att bli både mätt och bra full (mest full; fru PiPs anm.) innan morgonen grydde.

Frukost utan el och tankespel

En stående tradition har också blivit söndagsfrukosten på preppträffarna då alla har möjlighet att köra egna #prepptest! på sin utrustning genom att tillaga en redig frukost i allehanda stormkök och liknande.

Vi blev också utmanade att, i ett delvis ganska olustigt, tankespel fundera kring om en omfattande kris hade slagit till just natten tills idag. Den här gången kretsade det kring en utbredd naturkatastrof som gav mycket besvärliga problem för den skara preppers som satt och solade sig i söndagsförmiddagsljuset i västsverige.

Ett otillräckligt tack

Vi kan inte på något sätt alls nog uttrycka den tacksamhet och den glädje som vi fått ta del av den här helgen.

Fantastiska deltagare, föreläsningar, god stämning och dessutom en har vi fått en faslig massa fina presenter där flera är sådana som rent av kan överleva oss.

Ingen nämnd, ingen glömd som man gärna säger här i Svedala men TACK, tack så hemskt mycket, tacktacktack. Vi är så glada och har haft så roligt.

Avslutningsvis, Preppups är här för att stanna

Vi kommer att vara upptagna med vårt eget äventyr här framöver. Om nästa års stora preppermöte blir en PiPup19 är inte alls säkert men att det blir en skulle vi nog allt ta gift på ändå.

Under tiden vill vi slå ett slag för att ni alla själva ska bjuda till små mini-preppups och träffa varandra så mycket ni kan. Det är inte bara spännande och roligt att börja hänga IRL med vänner från flödet. Det är kontakterna och kunskapsutbytet som kan vara det allra viktigaste och kanske rent av en dag kan hjälpa dig att rädda både din familjs och ditt eget liv om krisen rätt som det är står dig upp över öronen.

Utan allehanda preppups hade vi varit fattigare människor.

Tack, det var fantastiskt!

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, krisberedskap, krisberedskapsveckan, livetpålandet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till #PiPup18 – Invasionen

  1. Härligt att höra att ni har haft så roligt! Synd att jag inte kunde vara med, men sån’t är livet ibland.

    Gillad av 1 person

  2. Pingback: Vår preppresa #13 – Torkan | Par i Prepp

  3. Pingback: Planer inför ett krig | Par i Prepp

  4. Pingback: Stora prepperpriset – 2018 | Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s