Prepp och Politik #1

Nu är det mindre än två veckor kvar till riksdagsvalet 2018. Och de andra valen som nästan ingen bryr sig om.

Det är ett smutsigt val, ett oschysst val. Kanske rent av ett orättvist val. Inte som Kremlinernas fantastiska självutnämnda valpoliser som ser valfusk överallt. Mer om det packet längre ned. Men det är ett val där många väljare, kanske rent av de flesta, går och röstar på det minst dåliga alternativet. Det är orättvist och de facto ett genuint hån mot väljarkåren. Och ett fruktansvärt underbetyg till landets politiker som påstår sig arbeta för både medborgarna och landets väl.

I valrörelsen finns det inte längre mål, tankar och idéer som kan få väljarna att ena sig och blicka framåt. Det finns bara pajkastning, känslor och en flodvåg utav bajs där alla känner sig tvingade att använda Sverigedemokraterna som en slagpåse att tjonga i ansiktet på alla de andra, oavsett vad det handlar om. Och om valrörelsen är smutsig nu, och antagligen blir värre de närmaste veckorna, så kommer efterspelet bli ett skådespel där de flesta tappar andan. Kom ihåg var ni läste detta först: Sverigedemokraterna kommer inte längre vara slagpåsen utan det nya modeordet är ”Skademinimering”. Antingen Socialdemokraterna eller delar av forna Alliansen kommer vackert behöva ta Fan i båten och ro. Ro utav bara helvete. Huruvida det är önskvärt eller ej spelar ingen roll. Med historiens kloka glasögon kanske det rent av hade varit bättre om det här gjordes för redan åtta år sedan. Men nu är det som det är, skademinimering. Glöm inte det.

Själva så passar vi båda kanske in i modellen för typisk SD-väljare, pessimistiska någonstansare som vi är. Det är inte ideologiskt utan snarare som protestare. Och det börjar bli ganska många som tycker och känner precis som vi. Vi, eller särskilt Herr PiP, har ibland haft en väldigt hög svansföring mot SD-väljare och bland annat frekvent kallat det partiet för Blöj-nazister. Det är kanske inte rätt läge att bidra till den låga samtalsnivån genom att uttrycka sig så men det är lätt gjort. Det går också att förstå den frustration som många väljare har när de går till valurnorna och faktiskt röstar på SD som en ren protest. SD är ett parti med tveksamt förflutet, historiskt bedrövliga företrädare och än idag återkommande bajspackor som under partiets goda vilja får bete sig lite hur som helst. Man kan ju bara gissa på att de har brutalt fula hållhakar på varandra för att få korthuset att stå. Gemene väljare som röstade på SD 2014, och det kanske dubblade antalet väljare om två veckor, behöver dock respekteras. De allra flesta av dessa är nog bara jävligt besvikna och känner ingen annan lösning än att rösta på det enda alternativ som faktiskt upplevs vara en motpol.

Vi är också besvikna och ser inget partipolitiskt alternativ där man kombinerar det bästa av det bästa med att betala skatt och samtidigt få politiker som värnar individens fri- och rättigheter mot både staten i sig och allt annat som kan drabba oss där vi gemensamt borde ha ett både brett och vasst totalförsvar men även statliga subventioner för svindyr sjukvård och assistansbehov för folk som inte ens klarar av att leva utan konstant hjälp.

Att någon av oss två över huvud taget skulle rösta på SD är dock helt uteslutet, ens i protest. Precis som Sören Holmberg sa på valvakan 2014 så är väljarna inte historiker. Vi väljer inte bort SD bara för att det kryllade av blöjnazister i deras parti när det begav sig. Vi väljer aktivt bort det partiet idag med huvudargumentet att de är en säkerhetspolitisk farsartat sällskap som slår sig på bröstet och påstår sig hävda Sveriges frihet och ”neutralitet” men som alltid blundar för vad som försiggår på sin egen bakgård. Den armé av självrekryterade ”valobservatörer”, gaphalsar och fullständigt tokiga människor som antagligen blir livrädda när de ser en utlänning (danskar undantagna, de är ju faktiskt knäppa på riktigt) och byter gångstråk på trottoaren.

Det är självklart att det finns en och annan dumskalle som försöker sig på att kasta andra partiers valsedlar, kanske lägga andra valsedlar med snarlikna namn ovanför vissa partier, eller bara gillar att sitta och tokglo på de som plockar sina valsedlar från bordet i vallokalen. Men det är ett försvinnande litet problem och syftar enbart, givetvis underblåst från främmande makt, till att försöka så split och konflikt för att elda på känslan av att det här valet skulle vara illegitimt. Men det är inte så, för även om det är ett orättvist val där ingen verkar vilja något mer än att ha kvar makten, så är vårt valsystem en ganska så säker apparat som garanterar oss att få den representation vi väljer. Och om det är jobbigt att folk ser dig plocka valsedlar från ett öppet bord så ta en från alla då och sluta vara en gnällig tönt eller ta med dig egna till vallokalen och förvara dessa i rocken/skjortfickan eller rent av ändalykten på väg fram till det fulfina lilla valbåset.

För vår del hade vi velat välja något som lovade följande:

 • Totalförsvar som går att räkna med
 • Militärt försvar som ingen kan räkna bort
 • Krisberedskap som ny folkrörelse
 • En svensk modell där vi fortsatt gemensamt tar ansvar för samhällets allra svagaste och där vi samtidigt uppmuntrar vuxna till att vara just vuxna och fria människor

Men det finns tyvärr inte idag. Så för oss landar det i att välja det minst dåliga. Vi tror att säkerhet och skydd mot militära hot är den viktigaste frågan just nu för att vi över huvud taget i framtiden ens ska kunna ha fria val. Även om Kremlinerna gärna hade övervakat en enda hög med likadana valsedlar som skulle läggas i en genomskinlig plastlåda framför en spegelvägg och övervakningskamera. Vi kommer välja mellan riksdagspartier som förstår hur viktigt det är att så fort som möjligt söka medlemskap i NATO. Inte för att det är en lösning på någonting men för att vi tror att det är den enskilt viktigaste frågan för att röra oss något åt det håll som vi enligt ovan listat som viktigaste punkter för Sveriges säkerhet, sammanhållning och fortsatta frihet. Det ger oss fyra möjliga val. Även om ingen av oss är Socialdemokrater så är det beklämmande, riktigt uselt rentav, att S inte ens hade gått att överväga i vår ekvation. Att de inte klarar av att lösa sina interna fighter för att komma till en nykter insyn på försvarsalliansen NATO är enligt oss bedrövligt.

Med det sagt, utstuckna hakor och vassa armbågar, så är det nog helt säkert att den smutsiga valrörelsens arv kommer blekna mot det kaos vi står inför i svensk inrikespolitik de kommande åren, även om första hösten antagligen blir värst.

Vi kan bara uppmana er att ta hand om era kollegor, vänner och släktingar och försöka hålla samman istället för att klösa ögonen ur varandra medan vi går igenom skärselden. Hur jävla efterbliven någon ändå tycker att någon annan röstat i valet 2018. Utomstående krafter vill att vi ska vara upptagna med att vara gapande, skrikande efterblivna primater. Vi borde försöka bättre än att ge dem den chansen.

Till syvende och sist så enas vi människor gärna i kris, för det är så vi är genetiskt programmerade att klara av dessa. Men för det krävs att vi alla är förberedda, åtminstone på ett personligt plan.

Med hopp om att ni inte stryper varandra i höst. /Hr PiP

img_8728

Winter is coming

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i preppochpolitik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Prepp och Politik #1

 1. Sayerbýr skriver:

  Jag skulle nog välja någon som sikta på att ta bort alla fallskärmar, införde närvarokontroll på de som tar lön och som kunde sluta att skylla på alla andra och faktiskt få folk att vilja åstakomma något. Att driva politiken som ideologi och inte en lekplats där bäst plats fär mest pengar tror jag mer på. Sen kommer folkrörelsen ”preppers” om det nå kan kallas så?! Att ramla in i folks värld så snart de rullar ut planen för kontroll av skyddsrum och andra säkerhetsrelaterade delar. JA visst ja, folk som sluta använda FB och annat tjafs som informationskälla. Tyvärr har jag inget alternativ till det. Vilket känns sådär…

  Gilla

 2. Så bra skrivet och mitt i prick för min del. Funderade på ett liknande inlägg men nu behövs det inte, du fångade upp alla mina tankar och känslor, särskilt uppgivenheten inför valet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s