Historia från verkligheten – Preppa pryttlar?

Det sa bara tjoff. Och rätt som det var så stod man där med halva kranen i näven.

Hushållsinredning slits. Det är inget konstigt med det, men visst blir det besvärligt när blandaren, alltså kranen som sitter i badrummets handfat, förvandlas från en god vän till ett lagom farligt tillhygge att slå trädgårdstomtar med i huvudet.

Eftersom vi har haft några bökiga veckor med det ena och det andra (läs #minipip) så var tanken lockande att ta med sig handtaget och krypa ned under täcket, sova tills åtminstone trettondagen eller ännu hellre påsk. Fast det går ju förstås inte.

Men problemet såg ut att kunna lösas enkelt. Svärmor, den gamla ärevördiga miss Agata Ragata, skulle komma och hälsa på så hon stannade till på en järnhandel och köpte med sig en sprillans ny (och av oss utvald) blandare.

Så när gamen äntligen hade lyft, (mamma åkt hem.reds anm) gjorde vi slag i saken och flyttade ut kommoden, demonterade den brutna blandaren och skrubbade varenda vrå av två decenniers gammalt guck som äntligen fick se dagens ljus.

Den nya blandaren sattes på plats, ack så grann, men efter det stötte vi på patrull. Det visade sig behövas en skarvpryttel mellan husets vattenledningar och vår nya blandare. Så nu sitter den gamla blandaren återigen på sin plats, sned och vind måhända, men så kan det gå.

Kontentan av detta är följande:

Att preppa bas-kit* med pryttlar kan vara bra. Ingen av oss har vana från vatten/avlopp så därför har vi inte samlat på oss överblivna bra-att-ha-grejor för sådant. Vi äger verkligen ingenting sådant.

Men, oavsett hur många pryttlar, pinaler, o-ringar och blandare du lägger i lådor. Så se till, för bövelen, att det finns en ballofix på varenda vattenledning du någon gång kan behöva jiddra med.


Bas-kit* = | trad. Ett kit med basgrejor. | Urban. ”BA-skit” som I ”Bra Allehanda-skit” |

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i anekdot, Börja Preppa, Filurande/Flum, Historia från verkligheten. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Historia från verkligheten – Preppa pryttlar?

 1. Sonny skriver:

  Undersök om det går att laga, t ex med ett fint borr, förstärkning och super- eller epoxylim. Hitta något vridstyvt (ett trasigt kapat blad till en sticksåg) eller tre bitar kraftig ståltråd. Borra/limma på båda sidor av brottet – vänta tills det härdat klart (epoxy) innan belastning. Att ha utrustning för att kunna laga (limma, löda, tejpa, svetsa, gänga, täta, etc) kan vara värt minst lika mycket som ersättningsprylar för mer än man tror går att laga.

  Gillad av 1 person

  • pariprepp skriver:

   Det är bra idéer! Kunde absolut fungerat åtminstone tillfälligt i vårt fall. Dock var blandaren ganska trög och säkert rätt igensatt av gamla avlagringar, så det kändes klokt att byta ut den med en gång i detta fall. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s