Stormen kommer

I skrivande stund drar en vinterstorm in över oss. Även om det inte är mycket till vinter är vindarna minst sagt friska, det går svallvågor i de sedan länge överfyllda vattentunnorna som står vid knutarna.

SMHI har varnat för stormbyar kring oss, en klass-1:a, nivån högre utmed kusterna.

Så vad gör ett par ganska vanliga preppers inför denna stundande storm? Svaret är faktiskt så tråkigt som: nästan ingenting.

Vi har vad som kan tänkas behöva här hemma. En dubbel-Gudrun kan kasta sig över oss och låsa in oss en vecka utan att det egentligen blir annat än besvärligt, men lösbart.

Så vad har vi, förberedda nördar som vi är, faktiskt gjort?

  • Köpt ett lock öl. Mest för skojs skull, om vi blir instängda kan vi bädda ned oss framför kaminen och ta en mysig oplanerad semester.
  • Skämt åsido, djuren har fått extra noggrann tillsyn. Kaninhusens tak är kollade så tunga stenar håller dessa på plats.
  • Eftersom vi bor på landet med elen i luftledning kan det tänkas bli strömavbrott. Inför det har vi fyllt badkaret så vi slipper bära preppvappen för att spola i toaletten med. Dasset finns ju också men varför gå ut i ovädret om man kan dynga inne?
  • Isolering är ju inget som vårt hus hört talats om, därför värmer vi på lite extra medan vi kan. Luftvärmepumpen går på maxeffekt för första gången denna säsong, kaminen fick brinna hela förmiddagen och vårt enda element som sitter i badrummet höjdes ett snäpp. Vi håller dörrarna öppna så värmen sprids i huset medan vi har den. Går strömmen får vi väl överväga att bugga in i bäddsoffan i vårt vardagsrum.
  • Och så sitter mobiltelefonerna i sina laddsladdar så vi kan twittra genom eventuella storm-shtf:s ikväll.

Är man trygg med sina förberedelser inför olika händelser så är det inte särskilt jobbigt, händer det saker får man lösa de allteftersom de dyker upp.

Till middag tänkte vi äta prova något nytt idag, ett recept på kyckling med indiska kryddor. Går strömmen får vi väl helt enkelt damma av pannlamporna och tända upp vedspisen.

Snus och vedspis. Då löser det sig.

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Börja Preppa, krisberedskap, livetpålandet, Prepptest, skarp händelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s