Vi buggar in. Dag 2

Efter gårdagens ruskväder var den första tanken som inföll när gardinerna i morse fördes åt sidan intressant. Solsken, frost och en riktigt klar och härlig morgon. Lugnet som sänker sig när stormen bedarrat. Sen insåg jag att fallet nog snarare är precis tvärt om. Denna vackra vårvinterdag är mer sannolikt lugnet före den riktiga stormen.

I sociala medier håller folk på att slita varandra i stycken.. Det är förstås ingen ovanlig företeelse men det ter sig mer ”på riktigt” denna gång. Kanske är det tur att dessa bråk sker i flödet och inte ute på gatan IRL, åtminstone inte en så länge. Oron ökar och riskerar göra människor till tryckkokare, rätt som det är blåser locket någonstans.

Och oro finns det förstås även i vårt hem. Lilleman och jag är fortsatt förkylda. Vi tror inte det är Coronaviruset men kan ju förstås heller inte veta. Vi tröstar oss med att vi är pigga och glada och dessutom har nyst några gånger, det verkar inte vara så vanligt i coronasmittans spår. Sen får man helt sonika skjuta resten åt sidan för att oroa sig till fördärvets brant gör ingen nytta.

Myndigheternas råd ter sig allt spretigare. Att så många som möjligt ska undvika att belasta sjukvården och helst även att bli smittade är förstås logiskt, och så vittnas det även från folk som kan förväntas ha både know how och fötterna på golvet i vardagen. Därför skapas extra osäkerhet när myndigheter samtidigt säger att vi inte ska ställa samhället på nödbromsen och mellan raderna också att ”gilla läget, nu blir alla smittade snart”. Alternativet att köra helt raka rör har förstås också nackdelar med kanske allmän panik eller förnekelse till följd men all form av seriös kommunaktion ut har påvisat extremt stora brister. Med den informationen som kommer ut gör vi dock vårt val och stannar hemma, buggar in.

Vi kan göra det, därför är det rent av vårt samhällsansvar att göra det. Blir inte vi sjuka eller bär smittan vidare just nu så är vi inte heller till en belastning.

Så vad gör man då på sin andra dag av bug in? Laddar egen jaktammunition, gräver ståvärn, fäller träd över vägen och sågar ned grenar för bättre skjutvinklar?

Nej, förstås inte. Vi åt lite fil till frukost och gav oss sedan ut för att finklyva ved, ta hand om djuren och låta vårt lille troll springa av sig. Eftersom solen tittade fram tände vi sedan en brasa, ordnade med lite kokekaffe och fikade tillsammans. Min gamla mormor sitter i påtvingad bug in så vi ringde videosamtal för att muntra upp henne. På eftermiddagen städade vi huset och nu fram emot kvällen avser vi slappa i soffan och kolla Netflix. Inget mer dramatiskt än så, åtminstone inte än.

Däremot tänkte jag bjuda på ett tips om handsprit. Det är ju som bekant svårt att få tag i men jag lovade att fixa och köra in egenmecklad sådan till min arbetsplats häromdagen. Jag köpte ett par dunkar T-röd efter ett recept jag läst på en kvällstidnings coronapanik-sidor. Man skulle späda ut detta med lite vatten och tillsätta glycerol som tydligen är en mjukgörare som gör gott då handsprit som bekant är väldigt uttorkande. Glycerol är förstås utsålt på alla möjliga ställen men efter en snabb googling förstod jag att glidmedel med glycerin är ungefär samma sak.

Men kasta er inte över apotekens förråd på glidslem utan kolla om ni inte har någon glidmedel i den hemliga lådan under sängen så kan ni enkelt blanda ihop lite mer handsprit. Den luktar förstås aber och ser giftig ut inte bara mot Corona utan skulle nog avfärdas av den hårdaste A-lagfaren också men vafan, funkar det så funkar det? De lager handsprit som är på gång in på marknaden kommer nog först sjukvården tillhanda, och det med all rätta förstås.

Lämpligt förstås är också att i så stor utsträckning som möjligt använda tvål och vatten eftersom det också fungerar. Avslutningsvis om handsprit kan ni ju förslagsvis också på plats knölpåka ned de vidriga människor som tydligen varit inne och stulit sådant här på vårdinrättningar. Jag förespråkar egentligen inte våld hur som helst men i det här fallet torde det vara mer än väl befogat.

Recept:

  • 35cl T-Röd eller Brännar-Bosses prima akvavit från dunk.
  • 15cl Vanligt svenskt kranvatten.
  • En skvätt (1-3cl) Glidmedel med glycerin.

Observera att detta recept med T-Röd endast lämpar sig för utvärtes bruk.

Nästa inlägg i serien kan ni läsa här.

Om pariprepp

Redo för krisen
Det här inlägget postades i Corona, krisberedskap, Prepp, skarp händelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s