Beredskapspartiet

”Nu får det tammefan vara nog med den här jävla lekstugan”

Om jag kommer igenom denna pandemi med hälsan och sinnet i någorlunda skick deklarerar jag härmed att jag avser kandidera till Riksdagen med det nystartade Beredskapspartiet.

Målet är att städa upp den soppa och det kaos som landet börjat se, men framförallt kommer att genomlida under Corona-pandemin, och att så gott det går ge plåster på såren för de efterlevande. De som kommit att lida på grund av gårdagens politiker och deras myndighetspersoner som av allt att döma snarare verkat tjänat sig själva än folket.

Det första vi går till val på är att en sanningskommission skall genomföras där hela landets försvar- och säkerhetspolitik noggrant skall granskas i samtliga delar. Detta skall utföras av en bred grupp, bestående av kompetenta och sakkunniga, där målet är att ta reda på vad och vilka som bär ansvar för det totala förfall som satt oss i denna situation. Det förfall som tog oss från ett av världens mest förberedda länder till vad som senare visade sig vår-vintern 2020 stod helt tagna på sängen, då inför en kris vi både kunde förutsett och haft betydligt bättre beredskap inför.

Förutom de massiva nedläggningsbeslut som både civila och militära beredskapsmyndigheterna behövt hantera skall denna granskning noggrant gå igenom de större katastrofer och händelser som landet varit med om sedan 1990-talet och varför dessa bittra lärdomar inte har lett till tillräcklig medvetenhet inför nya kriser. Detta ska vara folkets röst mot den gamla maktfullkomliga skaran som omgående behöver sättas i pension. Dessa ska bytas ut mot nya politiker som tar ansvar, har idéer och är beredda att visa ledarskap där det krävs men framförallt avser att tjäna det folk som går till valurnorna.

Vårt andra vallöfte är att statens kärnverksamhet skall prioriteras och byggas upp skyndsamt, men bestämt, för att klara framtidens kriser och krig som kan tänkas drabba landet. Det ska aldrig någonsin mer i det här landet sägas att vi inte var förberedda för att hantera en särskild händelse.

Det här landet och det folk som bor här skall aldrig mer behöva höra ”Vi har varit naiva”. All samhällsviktig verksamhet skall vara kraftigt skalbar och inför nästa kris redo att leverera, inte bara från dag ett, utan helst månader i förväg.

Det tredje löftet är att lekstugan och sandlådans tid är förbi. Icke relevanta tramsfrågor om spelteori, vem som samarbetar med vem och annat strunt kommer bemötas för vad det är. Barnsligheter.

Vi kommer vara beredda att samarbeta och hantera vuxna frågor så som vuxna förväntas agera. Ledarskap är att ha en idé, ett mål och och visa vägen framåt, något som det här landet verkligen har saknat.

Partiets ideologiska grundstenar kommer inte att sorteras in i dagens stuprörsliknande fack. Vi kommer både vara konservativa i det avseendet att traditioner och vårt sätt att leva som vi själva väljer är viktigt och skyddsvärt, vi kommer också låta en stor ådra av kraftigt liberal politik genomsyra partiets program då människor förtjänar att få leva som de själva väljer.

Vi lämnar dock inte Sveriges tradition av social omtanke för samhällets svagaste åt en toklibertariansk vilda västern utan kommer fortsatt erbjuda, de som verkligen behöver stöd, den trygghet som ett land tillsammans kan förväntas göra i omtanke om sin nästa. Värdegrund ska bytas ut till Värdighet.

För att återbygga allt som vi förlorat vill jag bjuda in till ett nytt tankesätt. Ett sätt där vi lägger den gamla politiken åt sidan. Där vi inte längre ser oss som barn till ett gammalt politiskt tänkesätt utan vuxna människor som i en ny värld ska använda våra erfarenheter och likheter, men kanske främst våra olikheter, för att bygga detta nya.

Det är i mötet med andra människor, där idéer och erfarenheter stöts, som vi utvecklas som människor. Detta skiljer oss från djuren. Det är hög tid att räta på ryggarna och bygga en framtid för alla i Sverige.

När nästa kris kommer ska vi vara redo på riktigt.

Om pariprepp

Redo för krisen
Detta inlägg publicerades i Beredskapspartiet, Corona, krisberedskap, preppochpolitik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Beredskapspartiet

  1. Martin skriver:

    Sign me up!

    Gillad av 1 person

  2. Sayerbýr skriver:

    Glöm inte alla fallskärmar, de oerhört överreklamerade bidragen som betalas ut var månad till var politiker, närvarokontrollen samt tjänstemanaansvaret! Är de me på banan… då är vi påväg åt samma håll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s