Om oss

Vi var ett ganska vanligt svenskt par som bodde i en ganska vanlig lägenhet i en ganska vanlig svensk stad.

Sedan kastade vi loss, flyttade ut mitt på vischan och lärt oss mer om självhushållning och hemberedskap. varje dag, sedan dess.

Vill ni skriva direkt med/till/om oss är det bäst på Twitter. @Pariprepp

Nedan är samma text vi skrev när vi startade bloggen 2015:

Det finns ingen enskild händelse som kan ses som ett startskott för det här men en kraftig uppgivenhetskänsla gentemot samhällets framtida utveckling och ren självbevarelsedrift gjorde mycket med oss. Därtill skulle vi väl också delvis kunna ”skuldbelägga” herrarna Urvaken, Skane_survival samt Cornubot. De ska ha ett extra stort tack från vår sida men även alla Ni andra som bloggar och twittrar har hjälpt oss oerhört mycket. Tack för att Ni fått oss att öppna ögonen.

12 kommentarer till Om oss

 1. Pingback: Vår Preppresa #1 -Mer om oss – Par i Prepp

 2. Hejsan! Hittade hit häromdagen och har läst alla era inlägg. Kul med en liten humoristisk twist i texterna 🙂 Antar att även jag ”skuldbelägger” ovanstående herrar för min prepperstart tillsammans med en del andra. Ska bli riktigt kul att följa er.

  Gillad av 1 person

  • pariprepp skriver:

   Hallå! Tackar ödmjukast för de goda vitsorden! =)
   Det är väldigt skoj att det dyker mer och mer twittrare och bloggare även om det känns långt kvar innan prepping ska bli en folksport igen.. =)

   Gillad av 1 person

   • Alla får vi dra vårt strå till stacken när det gäller att göra andra medvetna. Familjen känns mest viktig att få medvetna, men även alla andra man träffar (släkt, kollegor, vänner, mm). Desto fler som kan klara sig själva, desto bättre kommer vi att ha det på totalen. Det räcker ofta med någon kommentar här eller där, en liten pik, ett tips eller en givande diskussion runt fikabordet.

    Gilla

   • pariprepp skriver:

    Ja precis, vi kör på det viset också. De flesta verkar tycka att det är viktigt. Och alla drar samma slutsats; ”får vi komma till er om det händer något?”.. 😋
    Fast den roligaste kommentaren var från ett par som snart ska flytta från lägenhet till sitt första hus. ”Nu är det ju ingen fara eftersom vi bor i lägenhet i stan.. Fast sen kanske det är dags att tänka på det, när vi flyttat…” 🤔

    Gillad av 1 person

   • Ja, vissa tänker ju precis tvärtom……

    Gilla

 3. Simon skriver:

  Hej! jag jobbar med en dokumentär och undrar om ni är intresserade av att medverka?

  Gilla

  • pariprepp skriver:

   Hej Simon!
   Eftersom vår prepphobby är ganska ny för oss så är vi inte säkra på att vi är rätt personer. Men maila oss gärna och berätta mer på pariprepp (schnaubel-Aaoo) outlook.com

   Gilla

 4. Pre Pär D skriver:

  Ni kan gott vara med i dokumentären, visst ni är nybörjare, men ni är sunda i tänket och har en bra början som inte skrämmer andra nybörjare.
  Jag hittade hit av en slump, började läsa och inser att jag nog är en ”prepper” utan att veta om det (ja nu vet jag ju om det också)

  Att jag är det beror helt enkelt på flera saker, jag har drabbats av ett långt strömavbrott när det har varit storm, jag har drabbats av ett långt vattenavbrott när en ledning brast och jag gillar friluftsliv, så jag har alltid konserver och frystorkat i mängder hemma om någon skulle ringa och vilja dra ut på¨en fiske-weekend (jag har så det räcker åt ett helt kompisgäng om dom andra skulle vara utan) och både spritkök och gasolkök med bränsle så det räcker.
  Sen eldar jag med ved hemma och har ved för tre fyra år lagrat, bara för att ett år var jag sjuk och orkade inte med vedhantering, så skulle det hända igen så vill jag ha ett lager hemma.

  Det folk i lägenhet sällan kan lösa är värme, men har man bara en husvagn så kan man ta med sig alla förråd och flytta in i den, en husvagn är ju ett ”selfconained” hem/BOL, inga onödiga lokaler att värma, fungerar helt utan ström i värsta fall, men ännu bättre med en solcell på taket. (ja jag har en gammal husvagn med solceller) och den kan man ta med sig till en bättre plats vid naturkatastrofer.
  Självklart ska man alltid ha fulla gasolflaskor och laddat batteri!
  Dessutom har jag ett litet elverk med mig som jag kan dra igång och ladda batteri och köra elpatronerna och en kupevärmare med om det skulle behövas. (inköpt för att driva TV’n under förra OS när jag skulle bo i husvagn)

  Jag har flera radioapparater som går på batterier, och en med solceller som man dessutom kan veva upp

  Så, ja, jag är nog en prepper, och ja, jag är nog preppad

  Jag har försökt hitta saker jag behöver bättra på för att vara mera preppad, och det skulle möjligen vara medicinskåpet då, för zombie-vapen skippar jag då jag inte riktigt tror på det scenariot. 😛

  Gilla

 5. Pingback: Vattendunk, DIN96 från Biltema – Par i Prepp

 6. Pingback: Deodorant: Mineralstift, ”Thai” – Par i Prepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s